img_0921

Slika prikazuje 3 izdužene lubanje koje se nalaze u Juan Navarro muzeju u Peruu. Nađene prije 4 godine u istoj grobnici. Pripadaju istoj porodici i imali su crvenu prirodnu kosu.

elongatedbaby8

S. Juan Navarro u rukama drži bebu staru cca 20 mjeseci. Beba je pronađena sa originalnim pogrebnim povojima, karakterističnim za visoki stalež. Radiokarbonskim datiranjem je ustvrđeno da je beba umrla prije 1950 godina. Obratite pozornost na boju kose koja nije karakteristična za to područje.

IMG_0482

Ovdje gore su prikazane dvije lubanje beba iste starosti. Desna lubanja je kao što se i vidi iz priloženog vidno drugačijeg oblika i veličine.

elongatedbaby9

DNK Paracas bebe je napravljen u Lakehead University u Kanadi. Rezultati testa su pokazali da je samo jedna halpogrupa prisutna U2e1. Ta halpogrupa nije povezana sa Indijancima nego sa pra-germanskim i pra-baltoslavenskim skupinama. Kontaminacija je isključena.

Screenshot_130

To bi značilo da su Paracas preci koji su imali halpogrupu U2e1 vjerovatno doplovili iz Europe, Bliskog istoka ili pak Indije prije oko cca 3000 godina.

Autor : Nella Andriana

Izvor: DNA Results For The Elongated Skulls Of Paracas: Part 1 Of 4: The Baby